Ένα σπίτι στην έρημο της Καλιφόρνια…βγαλμένο από παραμύθι

Σχεδιάζοντας αυτό το σπίτι στην έρημο, το αμερικανικό στούντιο αρχιτεκτονικής Aidlin Darling Design, έπρεπε να διαπραγματευτεί μια δύσκολη ισορροπία. Οι αρχιτέκτονες ήθελαν να δημιουργήσουν ένα καθαρό, αιχμηρό και μοντέρνο σπίτι για τους πελάτες τους – ένα ζευγάρι που ήθελε να ξεφύγει από την ακαταστασία και τον θόρυβο της αστικής ζωής – αλλά ήθελαν επίσης το σχέδιό τους να παραμείνει διακριτικό και να σέβεται τη φύση της τοποθεσίας, μια βραχώδης περιοχή οροπέδιο της ερήμου έξω από το Palm Desert, Καλιφόρνια. Το αποτέλεσμα είναι το High Desert Retreat, ένα σπίτι που ξεκινά έναν διάλογο με το περιβάλλον του, καθώς κάθεται, αναμφισβήτητα σύγχρονο αλλά και άνετο και οργανικά φωλιασμένο, μέσα σε έναν αστερισμό από ογκόλιθους.

Η τοποθεσία είναι εντυπωσιακή, συνδυάζοντας την εγγύτητα με την Πόλη των Αγγέλων και το Παλμ Σπρινγκς, χτισμένο στο ζεστό κλίμα της Καλιφόρνια σε ένα φυσικό πλαίσιο γεμάτο με δραματικές εξάρσεις, φυτά της ερήμου και άγρια ​​ζωή. Τιμώντας αυτό το πολύτιμο σκηνικό, η σύντομη περιγραφή των πελατών ήταν απλή, θυμούνται οι αρχιτέκτονες: «[Έπρεπε] να δημιουργήσουμε ένα μέτριο σπίτι που δεν αφαιρούσε ούτε ένα δέντρο pinyon, αγκάλιαζε το ρουστίκ κλίμα της ερήμου και πλαισιώνει την συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα από μέσα.».

Η ομάδα σχεδίασης Aidlin Darling ακολούθησε μια προληπτική προσέγγιση για την ανάπτυξη της λύσης της, κατασκεύασε στον χώρο για να αξιοποιήσει την εμπειρία της ζωής στην έρημο της Καλιφόρνια. Αυτό βοήθησε στην αρχιτεκτονική κατεύθυνση για το σπίτι της ερήμου, η οποία έγινε σαφής καθώς οι αρχιτέκτονες «παρατήρησαν και απορρόφησαν» τις τοπικές συνθήκες: «Το σπίτι θα λειτουργούσε ως μια απλή συσκευή πλαισίωσης για τον ένοικο να παρατηρεί το δυναμικό περιβάλλον έδαφος. Η δομή θα ήταν εξαιρετικά ήσυχη και καθαρή στη γεωμετρία της, σκόπιμα σε αντίθεση με τις οργανικές μορφές της ερήμου και πολύ χαμηλά στο έδαφος για να ελαχιστοποιηθεί η παρουσία της».

«Ένα πλωτό αεροπλάνο οροφής, μια συλλογή από ξύλινους όγκους και δύο τσιμεντένιους τοίχους αγκύρωσης», έγινε το κλειδί για το σχεδιασμό, καθώς γεννήθηκε η τελική μορφή του High Desert Retreat. Η οροφή παρέχει άφθονη σκίαση και προστασία από τον δριμύ ήλιο, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ το χαμηλό, γραμμικό προφίλ της υπογραμμίζει τη θέα και την κατακόρυφη θέση του εδάφους. Τα υλικά, σκυρόδεμα και μαυρισμένο ξύλο με επένδυση από ειδικά επεξεργασμένο ξύλο πεύκου, είναι σκούρα και απαλά σε αντίθεση με τις αποχρώσεις της ερήμου. Εν τω μεταξύ, οι δύο παράλληλοι τοίχοι από σκυρόδεμα στο σχέδιο πλαισιώνουν τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική όψη, κατευθύνοντας το βλέμμα προς τον ήρωα Coachella Valley vista παρακάτω.

Informations: 

:: Aidlin Darling Design ::

Photography: 

Adam Rouse, Joe Fletcher

0 replies on “Ένα σπίτι στην έρημο της Καλιφόρνια…βγαλμένο από παραμύθι”