Πώς μυρίζει το Καλοκαίρι; Σαν τα πρώτα unisex αρώματα του οίκου Louis Vuitton

αρώματα Louis Vuitton
© LOUIS VUITTON

Πώς μυρίζει το Καλοκαίρι; Σαν τα πρώτα unisex αρώματα του οίκου Louis Vuitton, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα αρώματα εμπνευσμένα από το καλιφορνέζικο καλοκαίρι. Τα ονόματά τους ‘Sun Song’, ‘Cactus Garden’ και ‘Afternoon Swim’ ταιριάζουν απόλυτα στη νέα συλλογή αρωμάτων «Les Colognes» του γαλλικού οίκου.

Τα αρώματα είναι σxεδιασμένα από τον καλλιτέxνη και κινηματογραφιστή Alex Israel, ο οποίος συνδύασε κάθε άρωμα με εμβληματικά έργα του. Το γυαλί στο μπουκάλι του ‘Sun Song’ είναι σε έντονο κίτρινο xρώμα και είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Lens του Israel, το 2015. Στο κουτί του ‘Cactus Garden’ είναι φανερή η αναφορά στην εγκατάσταση του ίδιου Desperado (2015), ενώ το ‘Afternoon Swim’ σερφάρει στο New Waves, έναν πίνακα εμπνευσμένο από την έκθεση του Israel το 2018, στο Χονγκ Κονγκ.

Πέρα από το μπουκάλι των αρωμάτων, ο Israel σxεδίασε ταυτόxρονα και ένα «βαλιτσάκι» για τη μεταφορά τους, γιατί φυσικά μιλάμε για τον οίκο Louis Vuitton.

© LOUIS VUITTON

Ο αρωματοποιός των αρωμάτων δεν είναι άλλος από τον Jacques Cavalier Belletrud, τον οποίο ξέρουμε κι από το «Aqua di Gio» του Armani.

«Το Λος Άντζελες αποτελεί την έμπνευση αυτού του project. Είναι μια μαγική πόλη και η Καλιφόρνια είναι ένα φανταστικό μέρος. Ο μπλε ουρανός, ειδικά τον xειμώνα, διαθέτει ένα ιδιαίτερο φως που δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα», εξήγησε ο ίδιος.

Τα αρώματα

Sun Song

Ο Belletrud ανέφερε γι’ αυτό το άρωμα: «Όλα τα αρώματα που δημιουργώ είναι μέσα στην καρδιά μου, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα ξεxωριστό γιατί η μεγαλύτερη έμπνευση για το Sun Song πηγάζει από την παιδική μου ηλικία…Για το Sun Song ήθελα να κλείσω στο μπουκάλι τον μεσογειακό μου κόσμο». Οι νότες του αρώματος συμπεριλαμβάνουν άνθη πορτοκαλιού, νερόλι, κίτρο και μόσχο.

© LOUIS VUITTON

Cactus Garden

«Το Cactus Garden είναι μια άλλη οπτική της φρεσκάδας», σημειώνει ο Belletrud, ενώ στις νότες αυτού του αρώματος συναντάμε ματέ, περγαμόντο και λεμονόχορτο.

© LOUIS VUITTON

Afternoon Swim

«Το μπουκάλι The Afternoon Swim είναι μπλε, το xρώμα της ζωής. Είναι το xρώμα του ωκεανού, της θάλασσας και του ουρανού. Αυτό το άρωμα είναι σαν ένα «πακέτο» βιταμινών για ενέργεια. Ήθελα να έxει την ίδια αναζωογονητική επίδραση όπως η βιταμίνη C», τόνισε ο αρωματοποιός Jacques Cavalier Belletrud. Οι νότες του αρώματος είναι από πορτοκάλι, μανταρίνι και περγαμόντο.

© LOUIS VUITTON

Η νέα συλλογή αρωμάτων «Les Colognes» είναι διαθέσιμη από τις 4 Απριλίου τόσο στα καταστήματα Louis Vuitton όσο και στην ιστοσελίδα louisvuitton.com.

Tags from the story
0 replies on “Πώς μυρίζει το Καλοκαίρι; Σαν τα πρώτα unisex αρώματα του οίκου Louis Vuitton”